Lipolaser

Laserska svetloba nizkih energij se že vrsto let uporablja v zadravstvene namene kot pomoč pri hitrejšem celjenju ran, lajšanju bolečin  in tudi za zmanjšanje oteklin.V kozmetične namene pa se v zadnjem času vse bolj uporablja pri oblikovanju telesa oz za pomoč pri zmanjševanju obsega maščobnih oblog in v kombinaciji s tretmaji za odpravljanje celulita.

Z lipolaserjem vplivamo na zmanjšan obseg maščobnih celic, vendar jih ne uničimo – temveč samo izpraznimo (lipoliza).

LIPOLASER – nekateri mu poravijo hladni laser; deluje na osnovi nizke svetlobne energije 635 nm do 650 nm. Na maščobne celice deluje selektivno tako, da vsa ostala tkiva (koža, žile, živčevje) ostanejo nepoškodovani. Ob stiku nizke svetlobne energije z maščobno celico pride do  foto-kemične reakcije, kjer se trigliceridi v celici razgradijo na proste maščobne kisline in glicerol. Maščobne kisline in glicerol preidejo preko odprtih por maščobnih celic v medceličnino. Vodotopni glicerol prodre v krvni obtok in se porabi za energijo (mišic),  medtem, ko netopne proste maščobne kisline preko limfnega obtoka preidejo v jetra in se tam razgradijo kot vsaka druga maščobna kislina. 

Zaradi maščobnih kislin, ki počasi potujejo preko limfnega obtoka v jetra, je potrebno še dodatno spodbuditi limfni in krvni obtok, da cimprej pride v razgradnjo. Namreč maščobne kisline se lahko zadržijo okoli maščobne celice in jih le ta ponovno uskladišči kot zalogo .

Zato je nujno po tretmaju vsaj 10 min ročne limfne drenaže in, da se v roku 24 ur oz izvedbe tretmaja izvaja intenzivna vadba vsaj 20 do 30 min.

Tretmaji so povsem neinvazivni, saj se aplikatorji le namestijo na izbrani del telesa. En predel se tretira vsaj10 minut; kot je potrebno, da se prične postopek lipolize. Aplikatorji se  premaknejo do 4x, odvisno od želenega predela obdelave. Postopek je prijeten in brez bolečin, čuti se le prijetna toplota.

Po tretmaju je priporočljiva kakršnakoli aerobna aktivnost  (20-30 min). S tem dosežemo naraven metabolični proces presnove sproščenih maščobnih razerv (kurjenje maščobe). Vadba in  kombinacija pravilne prehrane dodatno zboljša rezultate in prepreči da bi telo sproščene maščobe ponovno uskladiščilo v maščobne celice.

Terapija je primerna za vse, ki se soočajo z lokalizirano maščobo, kot npr. okoli kolen, na nadlahteh, podbradku, ledvenem predelu, trebuhu,  stegnih, zadnjici... Potrebnih je 8 do 10 obiskov 2x na teden. Terapija se po 3 tednih lahko ponovi.

Zmanjšan obseg  se pri nekaterih vidi že pri prvem obisku, pri drugih pa šele po 4 obisku. Vendar v povprečju se zmanjša obseg za do 2 konfekcijski številki. Stranskih učinkov ni.


Želite biti obveščeni o aktualnih ponudbah in popustih?

Prijavite se na e-novice.