Masaža z magnezijevim oljem

Je masaža pri kateri se magnezijevo olje vtira v telo skozi kožo (transdermalno). Magnezijevo olje je 100% čisti naravni magnezijev klorid v tekoči obliki, ki se izjemno hitro absorbira v telo skozi kožo. Magnezijevo olje pred masažo razpršimo po telesu, nato sledi masaža, ki je lahko klasična, športna ali prilagojena stranki. Vtiranje magnezijevega olja z masažo pomeni učinkovito sprejemanje magnezija tam kjer je najbolj potrebno.

Absorbiran magnezij skozi kožo, je neposredno dostopen mišičnemu sistemu, ki ga nujno potrebuje za svoje optimalno delovanje. Magnezij je bistven element, ki sodeluje pri več kot 300 fizioloških procesih, predvsem v tistih, ki so pomembni za sproščanje energije. Pomemben je pri delovanju in krčenju mišic, pomaga pri prenosu dražljajev v živčnih sinapsah ter ima pomembno vlogo v okviru mineralizacije kosti. Prav tako pomirja živčni sistem, pomaga proti utrujenosti in izčrpanosti, zmanjšuje mišine krče, pomaga pri sindromu nemirnih nog, odpravlja nespečnost, blaži migrene, depresije itd.

Masaža je primerna za vse, tako za športnike kot tiste, ki se s športom ne ukvarjajo in si želijo telo nahraniti z magnezijem in ob tem uživati ob prilagojenih tehnikah masažnih prijemov. Magnezijevo olje ne pušča sledi na koži in ga ni potrebno takoj izprati. Masaža z magnezijevim oljem je tako primerna v vseh letnih časih.

Zakaj izbrati masažo z magnezijevim oljem?

Nanos in vtiranje magnezijevega olja z masažo pomeni učinkovito sprejemanje precejšne količine magnezija tam, kjer je najbolj potreben. Aplikacijo magnezijevega klorida skozi kožo uporabniki dobro prenašajo, absorbira se zelo učinkovito. Večina ljudi, ki se zaveda potrebe po dopolnjevanju prehrane z magnezijem, ga jemlje v oralni obliki. Žal pa na njegovo absorbcijo v črevesju vpliva mnogo dejavnikov, vključno z zdravili, ki jih posameznik jemlje. V najboljšem primeru se v telesu absorbira približno 30-40% prehranskega magnezija. Učinkovito absorbcijo zmanjšujejo tudi gastrointestinalne motnje, najbolj omejujoči dejavnik za ustrezno absorbcijo po oralni poti pa je diareja. Temu se lahko izognemo s transdermalno oz. čezkožno uporabo magnezijevega klorida, oz. magnezijevega »olja«. Na ta način povsem zaobidemo prebavni trakt in se tako izognemo tudi omenjeni težavi.

Magnezijevo terapijo pa priporočamo predvsem:

  • športnikom, ki utegnejo izgubiti večje količine magnezija med potenjem
  • ljudem s povečanim stresom
  • osebam s pogostimi glavoboli in migrenami
  • diabetikom, ki izločajo večje količine magnezija z urinom.
  • ljudem, ki uživajo zdravila: aminoglikozide, cisplatin, ciklosporin, digoxin, oralna kontracepcijska sredstva, laksative, glukokortikoide, diuretike in drugo.
  • ob pojavu driske, bruhanja, ne glede na vzrok
  • pri prekomernem uživanju alkohola
  • osebam s Crohnovo boleznijo, celiakalijo in drugimi motnjami prebavnega in črevesnega delovanja
  • pri okvarah ledvic
  • pacientom s srčnimi obolenji

 


Želite biti obveščeni o aktualnih ponudbah in popustih?

Prijavite se na e-novice.