Športna masaža

Masaža za športnike je namenjena sproščanju napetosti mišic in podpori delovanja mišično skeletnega in živčnega sistema. Moč pritiska in intenzivnost masaže je odvisna od potreb športnika. Pri masaži uporabljamo različne masažne tehnike, ki pripomorejo k boljšemu delovanju telesa. Športna masaža izboljšuje in pospešuje regeneracijo, preprečuje degenerativne procese in s športom povezane poškodbe, ter ima pozitiven vpliv na psihofizično pripravljenost športnikov.

Športna masaža se od klasične razlikuje v moči prijemov. Kako močni so prijemi je odvisno od posamezne tehnike maserja in od tega ali je potrebno mišice pripraviti na obremenitev ali jih sprostiti.

Pomembno pri športni masaži je, da je masaža prilagojena potrebam športnika ali rekreativca in da stimulira mišice, ki so pri določe­nem športu najbolj obremenjene. Masaža blagodejno vpliva na vaše telo pred telesno vadbo ali po njej. Maser uporablja različne prijeme, ki so intenzivnejši pred aktivnostjo, saj je treba mišico stimulirati in pripraviti na aktivno delo. Po aktivnosti pa maser prilagodi masažo z manj močnimi tehnikami za sproščanje mišic in odpravljanje nakopičenih odpadnih snovi iz mišičnega tkiva ter mišične napetosti. Tako se izognemo t.i. "muskelfibru", zmanjšani nagnjenosti h krčem in hitrejši regeneraciji.

S športno masažo tako pripravimo mišico na boljšo gibljivost in vzdržljivost mišice. Povečamo prekrvavitev in s tem zmanjšamo verjetnost poškodbe.

Pospešimo odpravljanje mlečne kisline in boljši pretok limfe ter se izognemo bolečinam po športni aktivnosti. izboljšala se bo tudi elastičnost tkiva.

Masaža je primerna za vse, ki se ukvarjajo s športom in tudi za tiste, ki si želijo močnejših prijemov pri klasični masaži. Kajti masaža se ob pravem maserju lahko individualno prilagaja.


Želite biti obveščeni o aktualnih ponudbah in popustih?

Prijavite se na e-novice.