Dnevna rutina čiščenja obraza

Zakaj je čiščenje obraza ZJUTRAJ in ZVEČER "nuja"?

Koža je naš največji organ, ki nas ščiti pred vplivi iz okolja. 
Zasluži si našo skrb, nego in pozornost.

 

Čiščenje pomaga ohranjati nivo olja na koži.
Prekomerno čiščenje oz. neprimerno čiščenje lahko povzroči izsušeno kožo  - zaradi tega ga telo začne proizvajati več in se znajdemo v začaranem krogu. Vse to lahko privede do pojava aken, ogrcev in drugih težav. 

 

Zjutraj kožo čistimo, ker je koža ponoči zelo aktivna - se regenerira.

Odstranitev umazanije in olja: Čez noč se na koži nabere umazanija, prah, odmrle kožne celice, olje in morda tudi ostanki ličil. Zjutraj čiščenje pomaga odstraniti te nečistoče, da koža diha in se počuti sveže.

 

Zvečer pa kožo očistimo vseh nečistoč, ki so se nabrale tekom dneva: umazanija, prosti radikali, težke SPF kreme in drugi onesnaževalci, s katerimi se koža srečuje čez dan, lahko prispevajo k prezgodnjemu staranju kože. Tukaj svetujemo takoimenovano "dvojno čiščenje".

Čiščenje kože zvečer je ključno, saj odstranjuje ličila, olje in umazanijo, kar omogoča, da negovalni izdelki, kot so vlažilci ali serumi, bolje delujejo. Če teh nečistoč ne odstranite, se lahko izdelki slabše vpijejo v kožo.

 

Izbira sredstva za čiščenje kože na obrazu je odvisna od več dejavnikov, vključno z vrsto kože, morebitnimi težavami s kožo (npr. akne, suha koža) in osebnimi željami. Splošno pravilo je, da izberete nežno čistilno sredstvo, ki bo učinkovito očistilo kožo brez prekomernega izsuševanja ali draženja.

Ne veste katero čistilo izbrati, saj jih je toliko na trgu?

Tu je nekaj vrst čistilnih sredstev, o katerih lahko razmislite:
**Čistilna mleka ali kreme:** Primerna za suho ali občutljivo kožo, saj so bolj vlažilna in nežna.
**Geli za čiščenje:** Večinoma primerni za normalno do mastno kožo, saj so bolj osvežilni in lahko pomagajo odstraniti odvečno olje.
**Penasta čistilna sredstva:** Prav tako primerna za normalno do mastno kožo, saj ustvarijo peno, ki pomaga odstraniti umazanijo in olje.
**Micelarne vode:** Nežna možnost za občasno čiščenje obraza, odstranijo umazanijo in ličila ter ne zahtevajo izpiranja.
**Čistilni pilingi:** Uporabljajo se za odstranjevanje odmrlih kožnih celic, vendar jih ne bi smeli uporabljati vsak dan, saj lahko povzročijo draženje.
**Olja za čiščenje:** Primerna za dvojno čiščenje. Za odstranjevanje ličil in odvečnega olja, tudi pri mastni koži. 

  

 

Dvojno čiščenje s Pevonia naravni gel za čiščenje ali Pevonia naravna čistilna oljna penaOba izdelka sta family friendly - za otroke, najstnike in odrasle. 

Dobro čiščenje obraza je prvi korak do lepe in sijoče kože.

 

 

 

 


Želite biti obveščeni o aktualnih ponudbah in popustih?

Prijavite se na e-novice.